Madinga vonia

Kai kurie vonios baldai lieka tiesiog kaip klasika – madingi visada. Juos siūlo ir Domus galerija, ir kiti baldų salonai. Tai tiesiog dušo kabinos, vonios, kriauklės. Tai baziniai dalykai, baziniai vonios baldai, būtini šiai erdvei įrengti. Tačiau juos supančios interjero detalės ir pats vonios išplanavimas nuolat yra vejamas mados vėjų. Kokie jie dabar, ir kokie vonios baldai, kokios vonios interjero idėjos turėtų atsirasti jūsų virtuvėje šiais metais?

Mediena

Vonios interjero dizainasJeigu ilgą laiką medieną buvome pašalinę iš vonios erdvių, nes nenorėjome jai suteikti drėgmės pavojaus, tai dabar staiga medis tampa naujomis plytelėmis. Netikėta, tačiau būtent sienų dekoravimui itin ima tikti medis. Tik jį reikia labai gerai apdirbti, norint, kad drėgmė nepadarytų savo juodo darbelio. Jeigu interjerą montuosite patys, nepagailėkite kad ir viso kibiro pirčių lako, kuris leis apsaugoti namus nuo drėgmės, ir medis ilgai išliks naudojamas. Beje, sukūrę tokį vonios interjerą, vonioje kaip niekada pasijusite šiltai bei jaukiai – tikrai beveik kaip pirtyje. Aišku, toks akcentas labiau tiks šiaurėje gyvenantiems ir amžinai šąlantiems žmonėms, kai pietiečiai ir toliau turbūt liks ištikimi savo šaltiems akmeniniams interjerams, bent taip suteikiantys vėsos karštą vasaros siestos laiką.

Šalta ir ramu

Skaityti straipsnį “Madinga vonia” »

Geriausios išmanaus telefono savybės

Kai galvojame, kokie yra geriausi išmanieji telefonai, tas savybes nusakome pagal save, pagal tai, kas būtent aktualu yra mums. Todėl ir telefonų specifikacijos vienaip gali atrodyti vieniems žmonėms, ir kitaip kitiems. Kažkam patiks vienokie telefonai, kažkam – jau visai kitokie. Tačiau mąstant apskritai, kuo išmanieji telefonai skiriasi nuo paprastesnių, galima įvardinti, kokios yra jų geriausios savybės.

Puiki operacinė sistema

TelefonaiIšmanieji telefonai turi visai kitokias „smegenis“ negu paprastieji telefonai. Todėl būtent juose galima pamatyti, kaip dirba operacinė sistema. Daug greičiau negu paprastame telefone, atliekami paprasti telefono darbai, užduotys. Kartu išmanusis telefonas gali atlikti ir labai sudėtingas užduotis. To paslaptis yra geresnis, greitesnis procesorius, didesnė vidinė atmintis, kuri būna naudojama operacinei sistemai, ir tik kas lieka – esamiems failams laikyti.

Gera vaizdo raiška

Kuo naujesni išmanieji telefonai, tuo geresnę vaizdo raišką jie turi. Taip pat vis geriau dirba ir foto kamera. Tą akivaizdžiai galime matyti žiūrėdami, kokios yra išmaniųjų telefonų specifikacijos. Kasmet išmanieji telefonai vis tobulėja, gerėja, todėl jie ir būna tokie populiarūs. Kiekvienas naujas modelis žmonėms pasiūlo vis daugiau naujovių, vis daugiau gerų dalykų, vis daugiau to, kas palengvina mūsų paprastą gyvenimą. Tad gera vaizdo raiška –siekiamybė ir naujiems būsimiems išmaniųjų telefonų modeliams, kurie numatyti būsimų telefonų programose pas gamintojus.

Programėlės

Skaityti straipsnį “Geriausios išmanaus telefono savybės” »

Kaip valgyti, kad greičiau pasisotintumėte

Ar žinojote, kad lekstes internetu gali apskritai nulemti mūsų valgymo įpročius? Tai, ką mes valgome, ir kaip valgome, yra susiję ir su tuo, iš kokios lekstes, internetu galbūt pirktos, mes maitinamės.

Mažesnė lėkštė

LėkštėsNorintiems sulieknėti žmonėms paprastai yra patariama valgyti iš mažesnių nei įprasta lėkščių. Aišku, mums nėra tai labai malonu daryti, nes norisi, kad ir akys pasidžiaugtų, matydamos didelį kiekį maisto. Tačiau, jeigu lėkštė tikrai yra pilna, tuomet akys gali ir apsigauti. Kartais mažas maisto kiekis, įdėtas į nedidelę lėkštę, atrodo visai nemažas, nes jis ten pilnai užpildo erdvę. O štai tada, kai maisto gabalėlį įdėsime į beribę didelę lėkštę, tai to maisto atrodys juokingai mažai. Beje, ši pasisotinimo technologija dažnai išnaudojama restoranuose. Tarkime, prabangioje vietoje maistas dedamas į dideles lėkštes, sukuriamas įspūdis, kad gavote jo nedaug, taigi, jis išskirtinis, juo pasimėgausite, nepersivalgysite, išliksite aristokratai. Tuo tarpu, restoranuose, kur susimokėjus startinę įmoką galima valgyti kiek nori ir ko nori, paprastai yra labai greitai sukuriamas sotumo jausmas. Būtent tokiose vietose psichologiškai mus paveikia mažos lėkštelės. Tokiuose restoranuose mes turime valgyti tiek, kiek reikia, tačiau kartu ir tiek, kiek galime suvalgyti. Nevalia palikti lėkštėje maisto ir eiti įsidėti kito. Taigi, kol viską suvalgome iš mažos lėkštės, gana greitai tenka eiti vėl įsidėti maisto. Kol suvaikštome, kol vėl įsidedame, taip ir ateina soties jausmas. O mūsų smegenys tarsi fotografuoja tas pilnas lėkštes ir sako mums – užteks valgyti, tu jau prisivalgei.

Raudona lėkštė

Skaityti straipsnį “Kaip valgyti, kad greičiau pasisotintumėte” »

Čerpės – ilgaamžė stogo danga

ČerpėsVisoje Europoje daugiau nei 70 procentų namų yra dengiami čerpėmis. Čerpės yra viena iš dažniausiai pasirenkamų stogo dangų dėl savo ilgaamžiškumo, gražios estetinės išvaizdos bei to, jog puikiai sugeria triukšmą, todėl esant smarkiam vėjui, krušai ar kitoms nemalonioms gamtos sąlygoms, turėdami čerpių stogą visuomet galėsite miegoti ramiai ir netrukdomai. Nors čerpės yra sunki medžiaga, metams bėgant jų nereikia remontuoti ar dažyti. Vasarą jos neįkaista, todėl sukuria puikią atmosferą namuose, kai už lango aukšta temperatūra, o žiemą šilumą tarsi sulaiko ir vėsiam orui neleidžia prasiskverbti į būstą. Įprastai čerpėms gamintojai suteikia trisdešimties metų garantiją, tačiau pagal ilgaamiškumą jos siekia šimtą penkiasdešimt metų.

Skaityti straipsnį “Čerpės – ilgaamžė stogo danga” »