Kas yra Odoo ERP sistema?

Pasaulyje vis labiau populiarėjant ERP (Enterprise Resource Planning) verslo valdymo sistemoms, Belgijoje įsteigta “Odoo” taip pat gali būti vis dažniau pastebima organizacijose. Odoo ERP sistema yra išmani programinė įranga, skirta moderniam verslo valdymui. Ji suteikia įmonėms galimybę efektyviai integruoti ir valdyti visas verslo sritis, vienoje vietoje. Šiame straipsnyje apžvelgsime pagrindines Odoo ERP sistemos savybes, jos naudą verslui bei kodėl ji išsiskiria konkurencingoje verslo aplinkoje.

Odoo ERP sistemos ypatybės

Odoo ERP yra atvirojo kodo sistema – tai reiškia, kad jos vartotojams yra suteikiama pilna laisvė naudotis šios programinės įrangos kodu bei vystyti juo paremtus sprendimus. Ši verslo valdymo sistema taip pat išsiskiria dėl savo modulinės struktūros: t.y. kiekvienai verslo sričiai / funkcijai yra atskiras modulis. Tai dar labiau didina šios sistemos lankstumą, kadangi įmonės gali pasirinkti būtent tas funkcijas, kurios joms yra reikalingos.

Peržvelkime pagrindinius Odoo sistemos modulius:

Finansų valdymas

Odoo partneriai LietuvojeFinansų arba apskaitos modulis suteikia galimybę efektyviai valdyti įmonės finansus, įskaitant sąskaitų tvarkymą, biudžetavimą, mokesčių administravimą, finansinių ataskaitų kūrimą bei daugelį kitų užduočių.

Žmogiškųjų išteklių (HR) valdymas

Odoo ERP padeda automatizuoti personalo valdymo procesus, įskaitant darbuotojų informacijos tvarkymą, atostogų ir ligos laikotarpių sekimą, mokymus ir darbuotojų darbo našumo vertinimus.

Gamybos valdymas

Gamybos modulis optimizuoja visus gamybos procesus, nuo užsakymų planavimo iki tiekimo grandinės valdymo, leidžiant efektyviau paskirstyti išteklius ir stebėti visą gamybos eigą realiuoju laiku.

Sandėlio (inventoriaus) valdymas

Odoo inventoriaus valdymo modulis siūlo išmanias funkcijas, įskaitant atsargų lygių stebėjimą ir rezervavimą realiuoju laiku. Ši sistema didina verslo procesų efektyvumą bei padeda užtikrinti, kad atsargos nesibaigtų netikėtai.

Pardavimų ir rinkodaros valdymas

Odoo pilnai integruoja pardavimų valdymą (CRM funkcijas) ir rinkodaros veiklas, taip leidžiant įmonėms ne tik didinti pardavimus, bet ir gerinti klientų aptarnavimą. Šis sprendimas siūlo itin patogų Kanban stiliaus skydelį, kuriame galima peržiūrėti visą su klientais susijusią informaciją bei analizuoti pardavimų duomenis.

POS sistema (skaitmenizuotas kasos aparatas)

Verslo valdymo sistema Odoo taip pat yra puikus pasirinkimas restoranų / kavinių arba parduotuvių valdymui. Joje esanti POS sistema atitinka visus kasos aparato reikalavimus bei turi dar daugybę galingų funkcijų.

Skaityti straipsnį “Kas yra Odoo ERP sistema?” »