Laisvai samdomų vertėjų duona

Jeigu esi vertėjas ar vertėja, tai nebūtinai tavo darbas bus vertimo paslaugos žodžiu ir raštu. Gal tu versi tik žodžiu, o gal tu išvis versi tik raštu. O gal tik redaguosi vertimus. Viskas priklauso nuo to, į kokią sritį daugiausiai eisi. Kai kurie vertėjai samdomi tik renginiams, kiti reikalingi nuolat. Kažkam reikia išversti puslapį teksto, kažkas verčia dieną naktį daug laiko tą patį tekstą, nes tai gal būna kokia nors milžiniška knyga. Taigi, vertėjo darbas gali būti tikrai labai įvarius, tereikia apsibrėžti sau konkrečią sritį ir viskas pasidaro aiškiau. Aš esu laisvai samdoma vertėja ir noriu papasakoti apie save.

Kai dirbau biure

Samdomas profesionalus vertėjasDarbas biure man buvo sunkus, nes darbo tai būdavo, tai nebūdavo, o prabūti ten reikėdavo visą dieną. Labai sunku išbūti darbe apsimetant, kad dirbi, kai to darbo realiai tai nėra. Taigi, kadangi kompanija didelė, tai vertėja tada gali tapti ir administratore, ir kavos darytoja bei nešiotoja. Na ir kas, kad kompetencijos yra geriausios kalbos mokėjime, bet jeigu tuo metu tokio žmogaus tiesiog nereikia, tai tada turi išmokti virti kad ir pačią skaniausią pasaulyje kavą. Be to, man būdavo sunku tiek laiko prabūti su žmonėmis, kai dauguma iš jų tiesiog raudavosi sau plaukus nuo streso. Tai yra aplinka, kuri labai paveikia, ir nesinori, kad ir pačiai tektų kokį kuokštą išsipešti vien dėl pasikeitusio požiūrio į gyvenimą.

Laisvai samdoma vertėja – ar lengva

Skaityti straipsnį “Laisvai samdomų vertėjų duona” »

Ką saugoti name

Galima pastebėti, kad ne visus namus žmonės vienodai saugo. Kartais taip smalsu, kodėl viename ar kitame name yra būtent security doors. Ar tie žmonės labai turtingi, ar tiesiog labai bailūs? Būtų įvairių atsakymų. Tad nutarėme paklausti kelių žmonių, kurių namuose tikra matosi didelės masyvios durys.

Ištinka panikos priepuoliai

Kaip apsaugoti namų turtą?Jolita sako, kad kartais ji net ieško informacijos how to build a safe room, taip pat, kaip pasidaryti bunkerius ir visokias slėptuves karo atvejui. Jautrių nervų mergina prisipažįsta, kad tik tada, kai imasi visų nebūtinų saugumo priemonių, gali ramiai miegoti. „Jau nežinau, kiek laiko praėjo nuo tada, kai ėmiau taip tvarkytis. Tikrai nebegalėčiau miegoti namuose, žinodama, kad įdėtos tik paprastos durys. Šitą kompleksą man išvystė pirmieji namai, kuriuose kažkada gyvenau. Ten būdavo taip, kad kaimynai, tokių vagių šeima, mūsų sode jausdavosi kaip namie ir nuolat ten vaikščiodavo. Kai tik būdavo proga, vis patikrindavo, ar durys neužrakintos. Kartais išgirsdavom klebenant rankeną, o paskui kažką ramiai nueinant. Kelis kartus, kai durų nerakinome, išsinešė mūsų daiktus iš koridoriaus. Tiesiog, kas papuldavo – batai, šluota, kibiras. Tad nuo tų laikų man yra baisi įaugusi baimė, kad pas mus paklebens į duris ir galų gale jas išspirs, o paskui mane pribaigs. Jeigu naktį kas nors šiaip pasibeldžia ar paskambina, aš iš tos panikos suakmenėju kaip vaškinė figūra. Būdo išgydyti tą baimę nėra, todėl niekada nieko nesmerkiu, kas bijo kažkokių dalykų. Žinau, kad baimė yra labai svarbi jėga, su ja negali lengvai juokauti“, – pasakoja mergina. Todėl ir matome juos namuose šias dideles šarvuotas duris.

Rankdarbiai, verti aukso

Skaityti straipsnį “Ką saugoti name” »